DUNIA KUCING-KUCING KAMI

Laman web ini dicipta untuk menyatakan rasa sayang kami terhadap adik-adik `baru' dalam rumah kami...

12 March 2010

KESIAN DUSTY

PAGI itu apabila mama nak pergi kerja, dia terkejut melihat pipi Dusty bengkak memboyot... takut melihatnya. Semalam okey saja... tapi pagi itu dia `monyok' dengan pipi yang bulat dan besar macam ada bola ping pong dalam mulutnya.

Mama belek, akhirnya kami agak dia kena beguk. Kak Long ditugaskan membawa Dusty ke Klinik Dr Shidah di sebelah Pasar Besar Seksyen 6, Shah Alam.

Kata Dr Shidah ada nanah. So Dusty kena masuk wad untuk puasa dan esoknya kena dilakukan pembedahan dengan segera, bimbang nanah itu pecah dan kuman nanah itu masuk dalam darah. Lagi kes naiya.

Setelah satu hari satu malam di klinik barulah mama boleh ambik Dusty. Dia kena pakai serombong di leher! Takut dia kais dengan kuku dan jahitan akan tercabut.

Bila Dusty dibawa balik, semua 12 ekor yang ada di rumah ini tengok Dusty macam `pelik' sebab pakai serombong kat muka dia tu... semua lari! Kesian Dusty! Mereka lupakah... Dusty yang selalu jilat bulu mereka... Dusty yang selalu peluk mereka bila tidur... memang tak patut. Ada yang lari menyorok bawah meja!


* Doktor Shidah dan pembantunya sedang memasang `serombong' untuk Dusty.


Dusty kena pakai serombong itu selama dua minggu. Torehan di pipi tu panjang juga, kena 8 jahitan. Tengoklah gambar ni... kosnya ialah RM250. Alhamdullillah sekarang Dusty sudah sihat walafiat dan sudah macho semula!

13 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home